Hår är naturligt, men många kan nog känna igen sig i att hår alltför ofta dyker upp på ställen där man inte vill ha det. Det kan bero på flera olika faktorer såsom stigande ålder eller förändringar i hormonbalansen. Det vanligaste man brukar göra är att plocka, raka, eller vaxa bort det oönskade håret. Detta i sin tur kan istället leda till hud som är irriterad och möjligen få en ökad upplevelse av mer behåring och kraftigare hårstrån. Dock är effekten av dessa behandlingsmetoder ofta väldigt kortvarig. Hårväxt på vissa delar av kroppen kan utifrån detta vara jobbigt och krävande att ständigt ta bort. Permanent hårborttagning med laser har allt mer blivit en vanlig metod att genomföra då man med hjälp av metoden tar död på hårsäckarna så att det inte längre producerar hår. Det fungerar på det sättet att laserinstrumentet avger röda ljusblixtar som bränner håren direkt i hårsäcken. Hårsäckarna förstörs och stöts ut av kroppen och växer på så sätt inte tillbaks. Ingen metod är så effektiv och snabb som laser då man får ett permanent resultat.
Hur lång tid tar det innan man är hårfri?
Tiden det tar att genomföra en behandling beror givetvis på hur stort själva området är som man vill behandla samt hur grov och tät hårväxt man har. Till exempel brukar en bikinilinje ta omkring 10-20 minuter per sida, medan en överläpp till exempel kan ta några minuter per gång. Ryggparti, ben, bröst är områden där det brukar värderas individuellt. Eftersom håret växer i olika cykler kan hårsäckarna oftast bara behandlas när de är i en aktiv fas. För att helt bli av med hårväxten krävs därför att hårbortagning med laser utförs över en period av flera månader. För att få ett bestående resultat är det rimligt att göra flera behandlingar, det mest normala är att genomföra 3-7 behandlingar för varje yta, oftast med 4-10 veckors mellanrum mellan varje behandlingsomgång. Efter behandlingarna kan man se det hårfria resultatet, det oönskade håret förblir borta på det området som laserbehandlingen genomförs.
Att tänka på
När man genomfört en laserbehandling är det vanligt att huden rodnar något. I det läget kan det vara bra att kyla ned det behandlade området med en kylpåse eller liknande. Själva behandlingen är smärtfri, dock kan det kittla eller sticka en aning vid behandlingen, men det är något man vänjer sig vid. Ett tips är att välja en klinik som har utbildade hud- och laserterapeuter som har stor kunskap och lång erfarenhet inom området.
Andra inlägg
- Företagsmassage är en fantastisk möjlighet för dig i Stockholm
- Kiropraktor i Vasastan – liknar medicinska underverk
- Fashionabla vikingasmycken för en unik stil
- Fillers i Västerås gör ditt liv lite vackrare
- Smält in i mängden med laser för hårborttagning i Sundbyberg
- LPG för mjuk och snygg kropp
- Ta hand om sig
- Vill du se sminkad ut dygnet runt?
- Botox för ett ungdomligt utseende
- För en försiktigare fåfänga